Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Аустријска компанија „MOSER ARCHITECTS“ у посјети ИРБРС

У склопу дводневне посјете Републици Српској представници аустријске компаније „MOSER ARCHITECTS“, којима су у плану улагања у Републику Српску, посјетили су данас Инвестиционо-развојну банку Републике Српске (ИРБРС).

Представници „MOSER ARCHITECTS“, на челу са генералним директором Маријусом Мозером, информисали су в.д. директора ИРБРС Дражена Врховца да је компанија донијела одлуку о значајном улагању у Републику Српску. Детаљи прве фазе улагања биће познати до краја августа.

Посјета Републици Српској ове интернационалне компаније из Беча, која се бави архитектуром и планирањем, резултат је наше интензивне промоције потенцијала за улагање у Републику Српску, у оквиру које је делегација ИРБРС разговарала са привредницима више земаља. Разговори ИРБРС и ове бечке компаније трају већ неколико мјесеци. Компанија, у којој око 100 запослених ради под кровним брендом MOSER ARCHITECTS, специјализована је за област здравствене заштите/болнице, изградњу хотела и висококвалитетних стамбених зграда.

Састанку у ИРБРС присуствовао је и Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Бечу.

Представници ове компаније разговарали су јуче и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, као и са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем.

Ова компанија потврдила је учешће и на нашем првом ИНВЕСТ ФОРУМУ који Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организује у сарадњи са Владом Републике Српске. Форум ће бити одржан 19. септембра у Културном центру Бански двор у Бањој Луци.

Привредници ће се на Форуму упознати са могућностима инвестирања у конкретне пројекте у разним секторима привреде (енергетика, пољопривреда, индустрија, туризам, инфраструктура…) и добити најтачније информације о људским ресурсима и природним потенцијалима, као и о субвенцијама и подстицајима за улагање у Републику Српску.

Форум је шанса за пословно повезивање привредника из Српске и страних привредника, те њиховог договора о заједничком наступу и учешћу на тржишту Републике Српске и међународним тржиштима. У плану је да на Форуму привредницима буде представљен стимулативни привредни амбијент Републике Српске, те да се представе компаније и имовина за коју су заинтересовани страни улагачи. Такође, локалне заједнице представиће своје пословне зоне, са конкретним понудама за браунфилд и гринфилд инвестиције.

Форум, са овогодишњим називом „Искористи прилику – инвестирај у Српску“, дио је бренда инвестиционе конференције “ИНВЕСТ СРПСКА”, али се одржава одвојено од конференције, са искључивим акцентом на привреднике.

Очекује се учешће привредника из Србије, Аустрије, Италије, Руске Федерације, Кине, Норвешке, Грчке, Њемачке, Белгије…