Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Директор ИРБРС посјетио Добојинекс

Директор ИРБРС Дражен Врховац посјетио је данас Фабрику за поцинчавање “Добојинекс” д.о.о. из Руданке.  “Добојинекс” је највећа цинкаона у Босни и Херцеговини, истовремено и међу највећим на подручју Балкана, запошљаваће 150 радника.

Ова компанија, од изузетног значаја за град Добој али и Републику Српску, подржана је и од Владе Републике Српске и Инвестиционо-развојне банке, како би се окончала комплетна инвестиција од 12.000.000 КМ.

Директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац рекао је да су инвеститорима на располагање ставили све своје капацитете од како је ИРБ упозната с овим пројектом. Истичући значај ове цинкаоне за Добој и за Републику Српску, Врховац је нагласио да ће пуним покретањем производње “Добојинекс” бити у рангу пет највећих на Балкану.

Привредно друштво “Добојинекс” д.о.о Добој  се бави топлим цинчањем разних металних И челичних конструкција. Поцинчајавју се разне металне конструкције као што су далеководни стубови, елементи за далеководне стубове, стубови за расвјету,антенски стубови, жичаре, металне конструкције за грађевинарство, монтажне зграде од метала, металне конструкцију за индустријску опрему и др. Друштво се може сматрати старт-уп иако је основано нешто раније али није обављало дјелатност. Укупни капацитети поцинчавања износе око 40.000 тона поцинчаних конструкција у години дана.