Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Директор ИРБРС разговарао са начелником општине Прњавор о реализацији пројеката Модерна инфраструктура за развој пољопривреде и села

Директор Инвестиционо-развоје банке Републике Српске, Дражен Врховац боравио је данас у општини Прњавор и том приликом разговарао са начелником општине Дарком Томаш. Разлог данашње посјете директора ИРБ-а била је помоћ и подршка  за асфалтирање дионице пута од Шибовске до  Калаба у укупној дужини од 1.543 метра навео је након састанка  начелник Томаш . „Укупна вриједност радова је 134.000 КМ, од чега је општина Прњавор кроз буџет обезбиједила 60.000 КМ, а остатак средстава ИРБ. Велику захвалност упућујем директору ИРБ-а господину Врховцу који је препознао значај овог пројекта“, навео је Томаш.

Путем пројекта извршена је модернизација и асфалтирање путног правца Шибовска – Калабе, који повезује мјесне заједнице Смртићи, Палачковци, Шибовска и Велика Илова. На овај начин остварена је директна користи за око 630 регистрованих пољопривредних домаћинстава на овом подручју јер им је значајно скраћен пут до њихових пољопривредних парцела.

Директор ИРБ-а Дражен Врховац  изјавио је данас да се у  Републици Српској спроводе  64 пројекта укупне вриједности 8,4, милиона КМ, од чега је ИРБ РС  обезбиједила 5,1 милион КМ грант средстава подршке локалним заједницама.

Инвестиционо-развојна банка РС је у општину Прњавор до сада уложила 58,7 милиона КМ својих средстава, од чега 6,6 милиона КМ за стамбено збрињавање грађана, а највише младих брачних парова.