Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Имплементација пројекта градске пијаце у Мркоњић Граду

Директор ИРБРС Др Дражен Врховац присуствовао је отварању реконструисане градске зелене пијаце у Мркоњић Граду.

Ово је била реализација пројекта „Повећање продуктивности пољопривредне производње адаптацијом и реконструкцијом градске зелене пијаце“ осигурана из средстава 6. годишњег циклуса Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2019/2020.

Имплементатор пројекта је Комунално предузеће „Парк“ ад Мркоњић Град,  док је партнер на пројекту била Општина Мркоњић Град. Укупна вриједност пројекта је 76 хиљада КМ, од чега је 53 хиљада одобрено из средстава Финансијског механизма, док остатак представљају средства суфинансирања апликанта. Путем пројекта извршена је санација комплетне пијаце односно санацију платоа пијаце те замјена дотрајалих и нефункционалних тезги. На овај начин локалним пољопривредним произвођачима обезбијеђени су бољи услови за пласман њихових производа а повећана је и хигијенска заштита истих јер се продаја и куповина намирница у претходном периоду одвијала у импровизованим условима.

Реализација овог пројекта наставак је успјешне сарадње Финансијског механизма, његових партнерских институција и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, са корисницима средстава са подручја Мркоњић Града. Наиме, из средстава Финанансијског механизма на овом подручју подржано је 5 пројеката у укупном износу од око 300 хиљада КМ бесповратних средстава. Тако су поред реконстукције пијаце подржани и пројекти реконструкције Ватрогасног дома, набавке хладњаче за воће, набавка тунеле за дубоко замрзавање, а у току је и реализација пројека  покретања мини сиране у Подрашници.