Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

ИРБРС на инвестиционом самиту у Атини

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествује на дводневном инвестиционом самиту који се одржава сутра и прекосутра у Атини.

Десети „DDC Investors Summit“ окупиће у Грчкој финансијске стручњаке и привреднике Европе и Блиског истока који ће разговарати о економској ситуацији на глобалном тржишту.

Организатор самита је „AIM Global Foundation“, у склопу чијег дјеловања се одржава и AIM годишњи инвестициони састанак – инвестициона платформа која има за циљ да помогне земљама у развоју да привуку страна директна улагања и обезбиједи оквир за глобалну размјену о кључним принципима на којима се заснивају међународне инвестиционе политике, стратегије и праксе за одрживи развој ради постизања глобалног раста.

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац рекао је да је овај догађај прилика да ИРБРС настави са промоцијом инвестиционих потенцијала Републике Српске и наших градова и општина и учврсти сарадњу са страним привредницима.

„Наше учешће на самиту идеалан је наставак разговора започетих током септембарског ИНВЕСТ ФОРУМА у Бањалуци, као и за промоцију препорука које смо добили током Треће инвестиционе конференције ИНВЕСТ СРПСКА одржане од 30. октобра до 1. новембра у Бањи Врућици код Теслића“, каже Врховац.

Он је подсјетио да су инвеститори током „ИНВЕСТ ФОРУМА“ показали велико интересовање за улагање, међу којима су и велике свјетске компаније.

Учешће на самиту у Атини прилика је да ИРБРС представи инвестиционе потенцијале, могућности и пројекте Републике Српске како разним институцијама из великог броја земаља свијета, тако и великом броју страних привредника који активно учествују.

На самиту, осим в.д. директора ИРБРС Дражена Врховца, учествује и в.д. извршног директора за управљање портфељом и заједничке послове Златко Поповић.