Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на „Јахоринском пословном форуму 2022“

Представници Инвестиционо-развојне банке учествовали су на Једанаестој научној конференцији са међународним учешћем „Јахорински пословни форум 2022“ која је одржана данас путем онлајн платформе Зум.

На конференцији је презентовано 49 радова, укључујући и седам студентских радова. Ангажовано је 55 рецензената из земље и иностранства, који су урадили 109 рецензија. Укупно је било заступљено 86 аутора из 10 земаља (БиХ, Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Хрватска, Словенија, Мађарска, Турска, Велика Британија и Нови Зеланд), из 21 града, 26 факултета и 17 универзитета.

У раду конференције учествовале су двије трећине аутора из иностранства, а преко деведесет одсто су аутори са академским звањима.

Организатор конференције је Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву, а суорганизатори су Економски факултет Подгорица Универзитета Црне Горе, Економски факултет Универзитета Свети Ћирило и Методије у Скопљу и Економски факултет Суботица Универзитета у Новом Саду.

Научна конференција „Јахорински пословни форум“ је категоризована у прву категорију са освојених 16 бодова (максимално је могуће освојити 21 бод). Овај успјех је значајан, јер научни скуп са међународним учешћем „Јахорински пословни форум“ заузима најбољу позицију када су у питању факултети из области економије и пословања на оба јавна универзитета у Републици Српској.