Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Кредити као подстицај

Невесиње: Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске јуче су пред општинским руководством Невесиња и великим бројем заинтересованих грађана представили Развојни програм Републике Српске којим је за подстицај привредног развоја предвиђен пласман кредита од 667,6 милиона марака у периоду од 2007. до 2010.

Ради се о шест кредитиних линија: за почетне пословне активности, микробизнис у пољопривреди, предузетнике и предузећа, станове и кредите за јединице локалне самоуправе. Развојни кредити неће се одобравати за трговину, угоститељску дјелатност, финансијско посредовање и приватизована предузећа чији купац није извршио обавезе из уговора о продаји државног капитала, као ни она код којих је Комисија за ревизију приватизације изразила основ сумње да приватизација није извршена у складу са прописима – рекао је шеф Одјељења за пласмане кредита у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске Никица Бајић.

Невесиње је највише интерсовало кредитирање пољопривреде, с обзиром на то да предиспозиције за њен развој имају на основу властитих ресура. 
 

 

Извор: Глас Српске