Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Могућа заједничка сарадња ИРБРС и ФИПА

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) и Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) спремне су и да заједнички раде на промоцији потенцијала за улагање у Републику Српску чим се за то укаже могућност.

Ово је закључак данашњег састанка двије делегације које су предводили в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац и директор ФИПА Марко Кубатлија, на којем се разговарало о досадашњим резултатима и плановима за промоцију инвестиционих потенцијала.

Врховац је упознао делегацију ФИПА са досадашњим активностима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске на промоцији потенцијала за улагање у Републику Српску, као и са плановима за ову годину.

Он је рекао да је намјера да током ове године буду одржани инвестициони састанци у шест земаља свијета, те да инвестиционе активности ИРБРС у посљедњем кварталу године буду крунисане великим догађајем у Републици Српској – инвестиционом конференцијом и инвестиционим форумом. Врховац је упознао делегацију ФИПА са инвестиционим профилима Републике Српске и профилима наше 64 општине, као и са базом ИРБРС од неколико стотина предузећа из земље и свијета заинтересованих за међусобну сарадњу.

ФИПА је спремна да пружи подршку у промоцији и привлачењу страних инвестиција, кад год се за то укаже могућност и потреба, а остављена је и могућност заједничког наступа на догађајима у БиХ и у иностранству.

Закључено је да ће сарадњом двије институције бити поједностављена комуникација са страним улагачима, чиме се повећава шанса за успјешне инвестиције.