Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Састанак представника ИРБРС-а са аташеом Амбасаде Руске Федерације у БиХ

У просторија Инвестиционо-развојне банке Републике Српске одржан је састанак између представника ИРБРС-а са аташеом Амбасаде Руске Федерације у БиХ Сергејем Пановим.

Представници ИРБРС упознали су аташеа руске амбасаде о досадашњим активностима које проводе на пољу промоције инвестиционих потенцијала, могућности и пројеката Републике Српске и њених локалних заједница односно о израђеним инвестиционим профилима свих локалних заједница и инвестиционим профилом Републике Српске.

На састанку се разговарало о сарадњи ИРБРС са Привредном комором Руске Федерације, Губернатором и Привредном комором Нижњег Новгорода, као и са привредницима из Руске Федерације, а која је успостављена приликом посјете Руској Федерацији в.д. директора др Дражена Врховца са делегацијом ИРБРС, почетком августа ове године.

Представници ИРБРС упознали су аташеа о успјешно одржаним онлајн састанцима привредника из Републике Српске са привредницима из Руске Федерације које је ИРБРС организовала у склопу своје 2. инвестиционе конференције, почетком септембра мјесеца.

Заједно су се усагласили да постоји простор за још бољу и већу привредну сарадњу између Руске Федерације и Републике Српске.