Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Састанак привредника Републике Српске и Руске Федерације о сарадњи и улагањима

Састанак неколико десетина привредника из Републике Српске и Руске Федерације у онлајн-формату одржан је јуче поподне на маргинама Друге инвестиционе конференције „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“.

Састанак су отворили в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац, почасни конзул БиХ у Нижњем Новгороду Игор Подколзин и у име губернатора Нижњеновгородске области Олга Гусева Јурјевна, директор Одсјека за међународне односе у Влади Нижњеновгородске области.

Било је ријечи о потенцијалима за улагање у Републику Српску, али и о могућностима за заједнички наступ наших и руских привредника на другим тржиштима.

Привредници Републике Српске и Руске Федерације разговарали су о конкретним могућностима размјене роба и услуга, а највећи акценат био је на корацима за улагање и сарадњу у дрвопрерађивачкој, металско-машинској, пољопривредно-прехрамбеној, медицинској и хемијској области.

Вишечасовном састанку привредника претходио је јучерашњи сусрет в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Дражена Врховца, предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, предсједавајућег Савјета министара БиХ Зоранa Тегелтије, представника Уније удружења послодаваца Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, наших привредника и привредника Руске Федерације јуче у Приједору.

Састанци на маргинама Друге инвестиционе конференције „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“ у Приједору конкретан су резултат посјете делегације Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Руској Федерацији у првој половини августа ове године, у склопу активности снажне промоције потенцијала Републике Српске за инвестирање.

Делегацију у Москви и Нижњем Новгороду предводио је в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац, који је и јуче изразио жељу да овакви састанци постану редовни, с циљем јачања међусобне сарадње, већег прилива квалитетних директних страних улагања у Републику Српску, нових запошљавања и јачања привредног амбијента.