Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Врховац на обиљежавању јубилеја Републичког завода за статистику

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац присуствовао је обиљежавању три деценије рада Републичког завода за статистику.

Поводом јубилеја израђена је монографија о Републичком заводу за статистику и промовисан слоган „Статистика новог доба“.

Директор Завода Дарко Милуновић нагласио је да је 30 година значајан јубилеј за Завод. „Завод наставља са професионалним, тачним, поузданим и одговорним радом, У наредном периоду више ћемо се усмјерити на позиционирање и брендирање статистике“, рекао је Милуновић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Републички завод за статистику престижна и једна од најважнијих институција у Српској. Он је оцијенио да је статистика веома важна за свако друштво, јер институције највише користе статистичке податке.

„На основу статистичких података креирамо неопходне мјере, законе и политике. Задовољан сам што је Републички завод за статистику респектабилна институција“, додао је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске помогла Заводу да ријеши питања која се односе на смјештај и опрему.

„Завод данас има одличне услове за рад, просторије које су у оквиру Административног центра Републике Српске“, рекао је Вишковић и подсјетио да је уложено 14 милиона КМ за простор и опрему.

Републички завод за статистику уручио је захвалнице премијеру Републике Српске, некадашњим директорима ове установе, Заводу за статистику Србије и медијима.

Свечаној академији присуствовали су министри у Влади Републике Српске, представници јавних предузећа, завода за статистику, званице из јавног и друштвеног живота.