Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Врховац на отварању нових објеката у „Мљечаници“

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију “Мљечаница” у Козарској Дубици отворени су нови објекти овог здравствено-туристичког центра.

Врпцу су свечано пресјекли предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља Републике Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац.

Отварању је присустовао и в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Након састанка са министрима и директорима јавних предузећа Додик и Грујичићева су обишли објекте у Специјалној болници „Мљечаница“, а поводом отварања нових објеката – хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова обављен је и вјерски обред.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини Републике Српске, представници Републике Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници и други званичници из Републике Српске и региона.

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ подијељен је на здравствени и туристички дио, а отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела „Мљечанице“.

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе. Слиједи изградња туристичко-рекреативног центра вишеструке намјене у оквиру пројекта изградње најмодернијег здравствено-туристичког комплекса у БиХ, који ће уз подршку предсједника и Владе Републике Српске у „Мљечаници“ бити реализовани до почетка 2025. године.