Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Susret Mladih
[post_tags]

Врховац на панел-дискусији о јачању омладинског сектора у Републици Српској

Једно од стратешких опредјељења Инвестиционо-развојне банке Републике Српске је и подршка развоју предузетничке активности у Републици Српској. Посебан фокус стављен је управо на стимулисање предузетништва младих.

Ово је рекао в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац током панел-дискусије о могућностима јачања омладинског сектора у Републици Српској. Дискусија је одржана у склопу 25. Сусрета младих Републике Српске који се одржавају у Приједору од 9. до 13. августа.

Циљ ове манифестације је пружити инспиративно окружење за младе, како би се развијали и стицали нова знања и вјештине.

Врховац је рекао да млади заслужују подршку, с обзиром на бенефите које њихов ангажман сам по себи носи, попут уласка на тржиште рада, стицање материјалних претпоставки за заснивање породица и останак у Републици Српској, али исто тако и допринос свеукупном друштвено-економском развоју.

„Искористио бих ову прилику свакако да истакнем и стамбене кредите ИРБРС који су управо намијењени рјешавању стамбеног питања младих по засигурно најповољнијим условима на финансијском тржишту Републике Српске“, рекао је Врховац.

Говорећи о томе како охрабрити младе људе да постану предузетници, Врховац је рекао да ИРБРС нуди финансијску подршку по изузетно повољним условима.

„Такође, ми у Банци настојимо пружити и одговарајућу техничку подршку код реализације њихових пословних подухвата, мада сам лично мишљења да су локалне развојне агенције и Републичка развојна агенција далеко оспособљеније од нас када се говори о том виду подршке. Дакле, нагласио бих потребу за системским приступом и координацијом напора и активности републичких и локалних институција, кључних актера развоја у нашим условима, на стимулисању предузетничке активности код младих“, рекао је Врховац.

Сусрети младих. традиционално највећа републичка омладинска манифестација, окупила је више од 150 младих из свих дијелова Републике Српске.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић рекао је да се на овај начин враћа првобитни концепт сусрета да се сваке године одржавају у другом граду.

„Приједор је ове године то заслужио и због саме локалне организације Омладинског савјета која је једна од најактивнијих у Српској“, рекао је Пјевчевић.

Из приједорске Градске управе поручили су да су млади будућност Приједора и Републике Српске.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изразио је задовољство што је омладина из цијеле Републике Српске дошла у Приједор.

„То су насмијани, паметни и образовани људи који су са великом енергијом дошли у наш град, који и те како води рачуна о младима, будући да улажемо у образовање, спорт“, – рекао је Јавор.

Сусрете младих Републике Српске подржава Кабинет предсједника Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта.