Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

667 милиона за привреду

Представници Инвестиционо-развојне банке  Републике Српске  у понедјељак су Приједорчанима представили своје кредитне линије.

За протеклих двадесетак дана обишли смо петнаестак градова у Српској и нформисали јавност о кредитним линијама од стране Владе Републике Српске – изјавио је руководилац Одјељења за пласмане  у јединицама локалне самоуправе Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Златко Поповић.

Он је, такође, истакао да је Развојним програмом Републике предвиђен пласман од 667 милиона марака као подстицај привредном развоју.

Инвестиционо-развојна банка РС је дефинисала шест кредитних линија преко којих ће се пласирати средства из Развојног програма – навео је Поповић и прецизирао да се ради о кредитима за почетне пословне активности, за микробизнис у пољопривреди, о кредитима за  пољопривреду, за предузетнике и предузећа, стамбеним кредитима и кредитима  за јединице локалне самоуправе.

Ријеч је, по наводима Поповића, о стимулативним кредитима са каматним стопама од четири до 7,36 одсто, са роком отплате на 20 година и грејс периодом од 36 мјесеци. Средства се неће, како се чуло, пласирати директно, већ путем финансијских посредника, односно пословних банака.

Предсједник Удружења дрвопрерађивача Приједор  и директор приватне фирме „Гросист“ Ратко Мацановић поздравио је оно што је понудила ова банка у Приједору.

Ово је нешто најповољније што се могло понудити привредницима у протеклих 15 година, бољих повољности до сада није било – казао је Мацановић.

 

 

Извор: Глас Српске