Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Активно учешће ИРБРС на конференцији „Know How“

Удружење младих економиста (УМЕК) организовало је Kонференцију „Know How“ под слоганом „For economic growth“ која је уједно и наставак традиционалне конференције „Запосли се – покрени свој бизнис“.

Овом догађају присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри као и многи економски стручњаци и представници јавног и политичког живота Српске.

Конференција се састојала из четири панел дискусије гдје је на панелу под називом „Тржиште некретнина и кретања истог током наредних неколико година“ испред Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествовао Златко Поповић, в.д. извршног директора за управљање портфељом и заједничке послове Инвестиционо-развојне банке Републике Српске. Приликом дискусије Поповић је изнио преглед досадашњих активности ИРБРС по питању одобравања стамбених кредита те њихових предности у односу на пословне банке.

Он је фокус ставио на кредите за младе брачне парове који су уједно и најтраженији кредити у ИРБРС. Осим тога истакнут је и значај социјално осјетљивих категорија друштва као што су породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије, породице са троје и више дјеце и сл. Поред размјене искустава, мисљења и запажања са осталим панелистима Поповић је дао осврт и на будуће кретање тржишта некретнина те улогу ИРБРС у истом.