Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS
[post_tags]

Демант информација објављених у медијима

Поводом информација објављених у прилогу на БН телевизији, Инвестиционо-развојна банка Републике Српске упутила је сљедећи демант овој медијској кући:

 

“Поштовани,

Најоштрије демантујемо информације објављене у емисији „Данас у Српској“, емитоване 13. маја 2021. године у прилогу вашег новинара Младена Карана о отварању канцеларије ИРБРС у Приједору.

У прилогу сте објавили најбезочније лажи, чиме сте нарушили углед директора ИРБРС и саме институције.

Није тачно да је мајка директора ИРБРС власник пословног простора који је изнајмљен од стране Банке.

Није тачно да је супруга директора ИРБРС запослена од стране Банке.

Након емитовања емисије „Данас у Српској“, видљива је апсолутна непрофесионалност вашег новинара и постојање намјере да износите лажи и необјективности у оквиру самог прилога. Новинар није питао директора ИРБРС о лажима изнесеним у прилогу, иако је од њега узимао изјаву поводом отварања канцеларије.

При томе, новинар је био свјестан да оптужбе долазе од, како је сам нагласио, представника опозиције и није реаговао на изношење оптужби чак ни када је речено да ће за изречене лажи тек потражити доказе.

Тиме је намјера изношења лажи врло очигледна и усмјерена на блаћење и рушење угледа директора ИРБРС и саме Банке.

С тим у вези, овим путем Вас обавјештавамо да ћемо у циљу очувања интегритета наше институције покренути активности на подношењу тужбе надлежном суду против РТВ БН и лица која су износила нетачне информације у горе наведеном прилогу.

Молим Вас да у складу с правилима новинарске професије овај демант објавите у истој емисији у којој сте објавили и лажне оптужбе.

 

С поштовањем,

В.д. директора
др Дражен Врховац”