Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Грчка компанија Актор посјетила ИРБРС

Представници грчке компаније АКТОР, заинтересовани за улагање у Републику Српску, посјетили су Инвестиционо-развојну банку Републике Српске гдје је разговарано о могућностима и облицима инвестирања.

Ова посјета је резултат недавног састанка ИРБРС са амбасадором Грчке у БиХ Димитрисом Папандреуом у Амбасади у Сарајеву, у склопу интензивне и снажне промоције привредних потенцијала Републике Српске. Посјета ове грчке компаније услиједила је након што су се детаљно упознали са инвестиционим профилима Републике Српске и профилима наших градова и општина. Циљ посјете је упостављање директног контакта са институцијама и привредницима у Републици Српској.

Састанку у ИРБРС присуствовали су и предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и предсједник Униje удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић.

Компанија Актор је грађевински огранак грчке ЕЛЛАКТОР групације, највеће инфраструктурне групе у Грчкој и једна од водећих у југоисточној Европи. Специјализована је за инфраструктурне, грађевинске и индустријске пројекте, третман отпадних вода, фотонапонске паркове, каменоломе и пројектни менаџмент.

ЕЛЛАКТОР групација, са међународним присуством и разноврсним активностима, фокусирана је на изградњу, концесије, животну средину, обновљиве изворе енергије и развој некретнина. Послује у 22 земље и има скоро 7.500 запослених.