Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Интерес за инвестирање у Републику Српску

Интерес за инвестирање у Републику Српску настављен је и послије ИНВЕСТ ФОРУМА, одржаног 19. септембра у Бањој Луци, који је организовала Инвестиционо-развојна банка Републике Српске у сарадњи са Владом Републике Српске.

Еминентна консултантска ревизорска кућа PWC, која заступа велике привреднике и покрива више земаља овог дијела Европе, затражила је од ИРБРС листу предузећа која су спремна за странa улагањa. Ова кућа је, иначе, активно учествовала у другом дијелу ИНВЕСТ ФОРУМА, током директних међусобних разговора привредника, организација, комора, представника власти и општина.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске је, у договору са предузећима заинтересованим за продају, доставила листу овој консултантској ревизорској кући.

„ИНВЕСТ ФОРУM“ је премашио сва очекивања, и по броју посјета страних делегација Републици Српској, али и по конкретним договорима успостављеним и током директних сусрета привредника, те у разговору потенцијалних инвеститора са ИРБРС и Владом Републике Српске.

Форум назива „Искористи прилику – инвестирај у Српску“ окупио је више од 300 учесника, међу којима привредници и потенцијални улагачи из 22 земље – цијелог региона, Европе, Азије – дошли су да упознају Републику Српску и наше потенцијале за улагање. Одушевљени су организацијом Форума и гостопримством у Републици Српској.

Форум и интерес који су компаније показале за улагање у Републику Српску круна су свих досадашњих активности Инвестицоно-развојне банке Републике Српске. ИРБРС настављамо и даље да промовише Републику Српску у најбољем свјетлу, ради привлачења нових инвестиција и отварања нових радних мјеста.