Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Инвестициони профили Републике Српске представљени у Амбасади Грчке у БиХ

У оквиру интензивне промоције инвестиционих профила општина и градова Републике Српске, као и инвестиционог профила Републике Српске, одржан је састанак делегације Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) са амбасадором Грчке у БиХ Димитриосом Папандреуом. Делегацију ИРБРС на јучерашњем састанку у Амбасади у Сарајеву предводио је в.д. директора Дражен Врховац.

Директор Врховац је упознао грчког амбасадора са активностима које ИРБРС спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, чији је циљ већи прилив директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

Договорено је да Инвестиционо-развојна банка Републике Српске активно учествује на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра ове године, с циљем представљања инвестиционих могућности и капиталних пројеката Републике Српске, њених општина и градова привредницима и организацијама из Грчке, као и инвеститорима из других земаља. Намјера је, у чему је обећана несебична помоћ Амбасаде Грчке у БиХ, да добра привредна сарадња Републике Српске и Грчке буде подигнута на још виши ниво.

Такође су договорене и активности на успостављању сарадње са привредним коморама Атине и Солуна, инвестиционо-развојном организацијом „Enterprise Greece“ и привредницима из Грчке, заинтересованим за улагање у Републику Српску.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске наставља са активностима снажне промоције потенцијала за улагање у Републику Српску. Планирано је да у другој половини јуна буде одржан и састанак у Бечу са 40 привредника из Аустрије.

Инвестициони профили градова и општина, те инвестициони профил Републике Српске које је израдила ИРБРС база су за информисање инвеститора који се одлуче да улажу у Републику Српску. Приликом израде профила намјера нам је била да објединимо све потребне податке, како бисмо поједноставили и олакшали приступ информацијама заинтересованима за улагање, али и да представимо потенцијале и љепоте Републике Српске. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.