Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС и Економски факултет потписали уговор о стручној пракси за студенте

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Економски факултет у Бањој Луци, као и претходних академских година, потписали су данас уговор о обављању стручне праксе за студенте треће и четврте године овог факултета.

Уговор су потписали в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац и декан Економског факултета у Бањој Луци проф. др Миленко Крајишник. Стручна пракса у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске студентима омогућује да практичном наставом усавршавају теоретска знања стечена на Економском факултету.

Обострани интерес Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Економског факултета у Бањој Луци јесте да пружимо знање младим и талентованим људима у Републици Српској.

„Стало нам је да студенти и послије школовања остану у Републици Српској. Уз теоријски дио који усвајају током наставе на Економском факултету у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске пружамо им најбољу праксу “, рекао је в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Стручна пракса у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске реализује се током академске 2023/2024. године, у складу са наставним планом и програмом Факултета Студијског програма Економија и пословно управљање и Пословна информатика.

Током трајања праксе студент ће обављати активности које су у складу са природом дјелатности коју обавља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, а које су студенту неопходне за стицање знања, вјештина и компетенција из области економије и менаџмента.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Економски факултет у Бањој Луци сарадњу у практичној обуци започеле су 2017. године. Од тада до данас сарадња траје без прекида, сваке академске године.