Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС и Економски факултет у Бањој Луци потписали уговор о обављању стручне праксе за студенте

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Економски факултет у Бањој Луци потписали су данас уговор о обављању стручне праксе за студенте треће и четврте године овог факултета.

Уговор су потписали в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац и декан Економског факултета у Бањој Луци проф. др Миленко Крајишник. Стручна пракса у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске ће студентима омогућити да практичном наставом усавршавају стечена теоретска знања на Економском факултету.

Обострани интерес Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Економског факултета у Бањој Луци јесте да препознамо и на најбољи начин обучимо младе и талентоване људе у Републици Српској.

„Уз теоријски дио који усвајају током наставе на Економском факултету ми у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске студентима пружамо најбољу праксу, а све с циљем останка младих и развоја Републике Српске“, рекао је в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Стручна пракса у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске реализује се током академске 2022/2023. године, у складу са наставним планом и програмом Факултета Студијског програма Економија и пословно управљање и Пословна информатика.

Током трајања праксе студент ће обављати активности које су у складу са природом дјелатности коју обавља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, а које су студенту неопходне за стицање знања, вјештина и компетенција из области економије и менаџмента.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Економски факултет у Бањој Луци сарадњу на пријему студената за праксу започеле су 2017. године. Од тада до данас сарадња траје без прекида, сваке академске године.