Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС и ФИПА о страним инвестицијама

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске упознали су данас Агенцију за промоцију страних инвестиција БиХ (ФИПА) са активностима које ИРБРС спроводи на промоцији потенцијала Републике Српске с циљем привлачења квалитетних улагања.

Представници Сектора за промоцију страних инвестиција ИРБРС представили су гостима инвестициони профил Републике Српске и упознали их са инвестиционим профилима 64 општине у Републици Српској, који се већ други пут ажурирају и освјежавају новим информацијама. Инвестициони профили будућим инвеститорима олакшавају пут доласка до потребних података.

ИРБРС информисала је представнике ФИПА о састанцима са више од стотину страних и домаћих инвеститора, као и са дипломатским представницима у БиХ, представништвима Републике Српске и дипломатско-конзуларном мрежом БиХ у свијету.

ФИПА је предложила да стране инвеститоре, који им се буду обраћали у наредном периоду са жељом да улажу у Републику Српску, повеже са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске. ИРБРС ће преузети на себе обавезу повезивања са институцијама Републике Српске и локалних заједница.

Приједлог ИРБРС је да, гдје се укаже потреба, двије институције заједно учествују на сајмовима, као и у организацији B2B састанака домаћих и страних привредника.

У име ИРБРС учествовали су Зоран Талић и Ненад Клепић, а у име ФИПА Стипо Дјак и Љиљана Бјелошевић. Састанак је одржан у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у Бањој Луци.