Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС и ХБОР разговарали о сарадњи

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) посјетили су Хрватску банку за обнову и развитак (ХБОР). Теме разговора су биле: искуства ХБОР-а код кредитних линија које се пласирају директним путем и путем комерцијалних банака, третирање ризика повезаних са активностима ХБОР-а, проблем доспјелих потраживања, искуства ХБОР-а са међународним финансијским институцијама као изворима финансирања те могућности сарадње између ИРБРС и ХБОР-а.
 
Представници двије развојне банке размијенили су искуства око приступа изворима средстава и сарадњи с међународним финансијским институцијама. Руководство ХБОР-а представило је своја искуства везано за директне пласмане и начин процјене и евалуације финансијских посредника.
 
На пољу будуће сарадње, разговорано је о могућности приступа ИРБРС чланству у Европском удружењу јавних банака (ЕАПБ). Договорено је да ће релевантне службе ХБОР-а доставити ИРБРС документацију потребну за започињање процеса приступања. Такође је разматрана могућност потенцијалне консултантске подршке ХБОР-а према ИРБРС, што ће у случају потребе бити детаљније разрађено.