Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на 29. Копаоник бизнис форуму

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествовали су у раду 29. Копаоник бизнис форума који је од 6. до 9. марта на овој српској планини окупио више од хиљаду учесника. Током четири дана одржане су три пленарне сесије, као и 33 панела на којима је говорило око 200 учесника.

Инвестиционо-развојну банку Републике Српске представљали су извршни директор за управљање портфељом и заједничке послове Златко Поповић, директор Сектора за међународну сарадњу Мирко Бошњак и директор Сектора за ризике и мониторинг Предраг Бувач.

Циљ форума је био да се дефинишу приједлози одговора на најважније економске и друштвене изазове са којима се Србија и регион суочавају и гдје учесници виде Србију 2030. године.

Организатори форума, Савез економиста Србије, указали су на то да је Копаоник бизнис форум платформа за аргументовану, конструктивну расправу и критичку анализу свега до сада урађеног, као и дефинисање одрживе економске политике.

Разматрана је економска политика и прогноза економских активности, дигитализација, ИТ сектор, стартап предузећа, одрживи здравствени систем, будућност Европе, еколошка одржива градња, енергетска политика, инфраструктурна улагања, безготовинска плаћања, зелена транзиција, пољопривреда, регионална сарадња, реформа пореске администрације, образовање, анализа услова пословања из угла инвеститора и бројне друге теме.

Копаоник бизнис форум окупио је привредну, академску и политичку елиту Србије и региона.