Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на четвртој Ddays конференцији

У Бањалуци у хотелу „Босна“ одржана је четврта по реду Ddays конференција којој су испред Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовали директор Сектора за осигурање извоза Мирко Бошњак и директор Сектора за заједничке послове у ИРБРС, Душко Глувућ.

Овогодишњи назив Конференције је “Актуелне промјене у пословању финансијског сектора – зеленије, дигиталније, одговорније!” чије теме су се бавиле обликовањем будућности банкарског сектора у БиХ. Ddays конференцију је организовао BAM Consult, уз институционалне партнере: Агенцију за банкарство Републике Српске, Министарство финансија и трезора БиХ и Удружење микрокредитних организација у БиХ, нагласак је био на примјени нових закона, попут Закона о електронском новцу у РС и Закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности у БиХ.

На конференцији међу предавачима су се нашли: Срђан Шупут, директор Агенције за банкарство Републике Српске, Јасмин Махмузић, директор Агенције за банкарство Федерације БиХ, Срђан Амиџић, министар финансија и трезора БиХ, Марко Видаковић

Учешће на Ddays конференцији су имали и представници управа МФ банке, АСА банке, Интеса Санпаоло Банка, Наше банке, МКД Микрофин, микрокредитне фондације Партнер, Гранд Тортона, те других финансијских институција.

Као један од главних истицао се панел и предавање који су се бавили изазовима који данас стоје на путу бржој дигитализацији банкарског сектора, нудећи конкретне начине како их савладати. Посебан осврт био је посвећен примјени ЕСГ критеријума, откривајући користи које доноси инвеститорима и компанијама које их примјењују.