Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на Дану вјештачке интелигенције и роботике

„Дан вјештачке интелигенције и роботике“ који је одржан у Градишци у петак окупио је бројне привреднике, грађане и ученике средњих школа који су жељели да чују искуства стручњака из ове области и упознају се са најновијим достигнућима, истраживањима и иновацијама у свијету савремених технологија.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је „Дан вјештачке интелигенције и роботике“ један од ријетких скупова оваквог типа у региону и да је намјера ове локалне управе да се укључи у савремене технолошке трендове. Он је рекао да ће Градска управа Градишке у наредној години кренути са израдом седмогодишње стратегије вјештачке интелигенције, која би дефинисала наредне мјере у овом процесу.

Стручњак у области вјештачке интелигенције Дејана Угреновић из Београда истакла је да вјештачка интелигенција и роботика дају нове могућности у свакодневном животу и могу да допринесу постизању бољих резултата у привреди и пословању, али да су за њихову ефикасну примјену потребни едукација, жеља за напретком и препознавање могућности нових технологија.

Скупу, који је организовала Градска управа Градишке у сарадњи са стручњаком у области вјештачке интелигенције Дејаном Угреновић из Београда, присуствовао је и Ђорђе Пухалић из Одјељења за информационе технологије у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.