Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на Годишњем инвестиционом састанку у Абу Дабију

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, коју предводи в.д. директора Дражен Врховац завршава данас посјету Абу Дабију, гдје је учествовала на тродневном Годишњем инвестиционом састанку „AIM Global 2023“, који се одржава од 8. до 10. маја.

Представници ИРБРС пратили су панел-дискусије у којима су излагања имали свјетски признати стручњаци из области промоције и привлачења директних страних инвестиција, управљања јавним финансијама, банкарског сектора и дигиталне трансформације. Такође, дискутовало се о предузетништву, те концепту развоја градова и интегрисању иновативних технологија у страна директна улагања ради повећања њихове вриједности, о значају привачења квалитетних страних директних инвестиција за развој привреде, као и о процесу опоравка свијета од пандемије и геополитичких тензија.

Кроз контакте које је остварила делегација је упутила на могућности улагања у Републику Српску и њене компаративне предности у односу на економије у региону, позивајући инвеститоре на сличан догађај који Банка намјерава да организује у другој половини ове године.

„Искористили смо прилику да упознамо потенцијалне инвеститоре, како бисмо им понудили долазак и учешће на нашој Трећој инвестиционој конференцији „ИНВЕСТ СРПСКА 2023“, рекао је в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац.

Дванаести годишњи инвестициони састанак „AIM Global 2023“ окупио је државе, пословне субјекате, организације и институције које представљају своје пословне активности, услуге, инвестиционе потенцијале и иновације. Током догађаја посебна пажња усмјерена је на пет кључних стубова који имају за циљ стимулисање локалног и међународног економског раста: предузетништво, директне стране инвестиције, мала и средња предузећа, „градове будућности“ и стране портфолио инвестиције.

Овогодишњи састанак окупио је преко 20.000 учесника из 174 земље свијета и преко 500 пословних субјеката.