Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на Инвестиционој конференцији у Будимпешти

Представник ИРБРС-а, г. Марко Тутњевић, учествовао је на Инвестиционој конференцији у Будимпешти, гдје је за присутне мађарске бизнисмене одржао презентацију о улози и циљевима банке, са посебним оствртом на политику и план приватизације. Такође посебно су истакнуте и активности ИРБРС-а на промоцији инвестиционих потенцијала у Републици Српској.

Конференцију су организовали мађарска Агенција за развој инвестиција и трговине (ITDH) и Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (FIPA). Посебне презентације, поред представника FIPA-е,  одржали су и потпредсједник Владе Републике Српске и министар за економске односе и координацију г-ђа Јасна Бркић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Федерације БиХ г. Дамир Љубић, и директор Федералне агенције за приватизацију г. Енес Ганић.

Након главног дијела Конференције, на билатералним сусретима, остварен је низ контаката са мађарским инвеститорима, који су исказали интерес за процес приватизације и могућности инвестирања у РС. Договорен је наставак сарадње и изражена спремност за организовање посебних састанака у Бања Луци.

Представници  ITDH најавили су  и отварање инкубаторског центра за мађарске привреднике у БиХ како би им олакшали отпочињање пословних активности у БиХ.