Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на избору најбољег спортисте Републике Српске

Каратиста Павле Дујаковић проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске у 2022. години на 68. избору најбољих спортиста у организацији Гласа Српске.

Проглашењу најбољег спортисте, које је одржано синоћ у бањалучком Банском двору, присуствовали су Златко Поповић, в.д. извршног директора за управљање портфељом и заједничке послове и Срђан Ивошевић, директор Сектора за пласмане у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.

Признање Дујаковићу, које је заслужио титулама шампиона Републике Српске, БиХ и Балкана, те сребрним медаљама са Европског и Свјетског првенства у конкуренцији млађих сениора, уручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

„Изузетно сам срећан и поносан. Ово ми је најдраже признање у каријери. Дао сам све од себе ове године, која је била феноменална, а надам се и вјерујем да ће наредне које долазе бити још боље. Много пута сам поновио да имам велике циљеве, вјерујем у њих и свој рад, тренере и људе око мене“, нагласио је Дујаковић.

И жири и читаоци Гласа Српске највећи број гласова дали су управо овом младом каратисти, члану бањалучке Енергије и репрезентације БиХ, па је у његове руке отишла и награда публике.

Друго мјесто заузела је одбојкашица Јована Биберџић, док је трећепласирани џудиста Божидар Вучуревић. Четврто мјесто заузео је ски-тркач Страхиња Ерић, пета је атлетичарка Јелена Гајић, на шестом мјесту је рукометаш Милош Њежић, а слиједе кајакаш Душан Мачкић, фудбалер Александар Војновић, стријелац Никола Јовичић, а листу затвара тенисер Андреј Недић.

Главна и одговорна уредница „Гласа Српске“ Борјана Радмановић-Петровић рекла је да „Глас Српске“ ни у вријеме пандемије вируса корона није одустао од избора најбољих и нагласила да су спортисти и ове године урадили много и заслужили признања.

Поред десет најбољих додијељено је још десет награда, признања и плакета. Предсједник Организационог одбора Лука Петровић истакао је да је Избор десет најбољих спортиста акција која потврђује истрајност и одлучност листа чији је први број изашао 1943. године.