Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

ИРБРС на конференцији директора Европске асоцијације јавних банака у Бриселу

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске коју чине чланови Управе Банке, у склопу посјете Бриселу и наставка активности на промоцији потенцијала Републике Српске, учествује на дводневној конференцији директора развојних банака, чланица Европске асоцијације јавних банака (EAPB) која се данас и сутра одржава у Бриселу.

На конференцији ће бити представљен извјештај о раду и активностима Европске асоцијације јавних банака, као и резултати рада банака чланица. Планирано је да се разговара и о макроекономском утицају актуелних глобалних дешавања (ситуација у Украјини, климатске промјене, инфлаторни притисци и слично) на стабилност и супервизију банкарског сектора.

Европска асоцијација јавних банака окупља националне и регионалне јавне финансијске институције. Тренутно броји око 100 чланица из различитих европских земаља, са тржишним удјелом од око 15 одсто. Основне активности Удружења тичу се лобирања европских институција према Европској унији, размјене искустава и информација те подстицања на сарадњу.