Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на конференцији о водама “Јахорина 2024”

Тродневна Међународна конференција о водама “Јахорина 2024“ на којој учесници кроз панел-дискусије и презентације разговарају о одрживом развоју у сектору водних услуга, водоснабдијевању, одводњи и пречишћавању отпадних вода и о потребним реформама у сектору јавних водних услуга одржава се од 24. до 26. априла на овој олимпијској планини.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске представила је могућности кредитирања сектора водних услуга из средстава ИРБРС а.д. Бања Лука. У име ИРБРС на конференцији су учествовали директор Сектора за пласмане Срђан Ивошевић и руководилац Одјељења за пласмане правним лицима Горан Пупац.

Конференција је посвећена одрживом развоју и реформама у сектору, с циљем унапређења квалитета услуга и ефикасности комуналних предузећа. Учесници су размијенили знање и искуства о важним питањима управљања водним ресурсима и унапређењу сектора водних услуга у Републици Српској.

Ова конференција је пружила прилику за успостављање сарадње са стручњацима и доносиоцима одлука из региона, јачајући тако мрежу контаката и потенцијал за будуће пројекте и иницијативе.

Конференцију је организовало Удружење “Водоводи Републике Српске”, под покровитељством града Источно Сарајево.