Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на Међународом сајму у Солуну, промоција потенцијала за улагање у Републику Српску

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествује на престижном 86. међународном сајму у Солуну гдје институцијама, привредницима и потенцијалним инвеститорима представљамо инвестиционе могућности, потенцијале и пројекте Републике Српске и наших локалних заједница.

Током сајма одржан је и састанак са генералним секретаром Министарства иностраних послова Грчке Јанисом Смирлисом. Господин Смирлис истовремено је и предсједник грчке развојне агенције „Enterprise Greece“, чији је приоритет у пословању ширење инвестиционих активности Грчке и сарадња са другим земљама. Током разговора, којем је присуствовао и директор развојне агенције Маринос Јанопулос, изражена је спремност да убрзо буде организован састанак грчких привредника са привредницима Републике Српске о могућностима улагања у Републику Српску и другим облицима привредне сарадње.

Предложено је, такође, да након састанка привредника буде разматрано и потписивање меморандума о сарадњи Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и грчке развојне агенције „Enterprise Greecе“.

У делегацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске су и амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић-Крстић и шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић, којима припадају велике заслуге за организацију састанака и добро представљање потенцијала Републике Српске у тој земљи. Међународни сајам у Солуну одржава се од 10. до 18. септембра.

Учешће ИРБРС на сајму у Солуну услиједило је као дио активности снажне промоције потенцијала Републике Српске у иностранству, што је већ током љета донијело и прве посјете потенцијалних страних инвеститора у Републику Српску. Делегација ИРБРС до сада је промовисала потенцијале за улагање у Републику Српску у Аустрији, Италији и Руској Федерацији, са круном представљања инвестиционих профила Републике Српске и наших градова и општина на Другој инвестиционој конференцији „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“ од 5. до 7. септембра у Приједору.