Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на обиљежавању Дана полиције и јубилеј МУП РС

Фото: РТРС

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац присуствовао је обиљежавању Дана полиције и 30 година од оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. 

У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима одржана је централна свечаност. Свечаности су присуствовали највиши званичници Републике Српске и и бројни гости.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Министарство унутрашњих послова Републике Српске може бити поносно на своја достигнућа и на бројне међународне акције у којима су учествовали и показали се као важна карика.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Република Српска има полицију која је савремена безбједносна агенција.

Премијер Радован Вишковић поручио је да полиција представља један од кључних стубова Републике Српске, опстајући као јединствен симбол суверенитета и политичке аутономије Републике Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је рекао да је „МУП РС огромна снага која може да се носи са свим задацима и свим изазовима.

Током свечаности представљено је и ново оклопно возило Вихор које је развијено у сарадњи са Техничко-ремонтним заводом у Братунцу.

Поводом јубилеја, званичници су обишли и радове на новој Полицијској академији у Залужанима.

Претходно је служен парастос за 782 погинула припадника МУП РС у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске. Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.