Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на прослави 75. рођендана Витаминке

Велика манифестација „Дани Витаминке“ којом се обиљежава пуних 75 година постојања бањалучке компаније Витаминка почела је данас и трајаће до 22. октобра.

Свечана академија поводом великог јубилеја одржана је данас у Банском двору у Бањој Луци, а програм прославе наставља се низом догађаја и садржаја за све генерације грађана у Господској улици.

Овај чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, који је почео са радом 1947. године као мала радионица, данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону. Финансијска улагања у производне капацитете и запошљавање стручних кадрова, као и прилагођавање новим тржишним трендовима и модерном дизајну, чине ову компанију и њене производе привлачним за домаће, регионално и међународно тржиште. Компанија у идућу годину пословања улази у новом руху – са редизајнираном амбалажом, новим логом и веб-сајтом.

На свечаној академији у Банском двору, поред богатог забавно-музичког програма са познатим пјевачима и забављачима компанија је уручила признања и плакете за дугогодишњи рад и сарадњу својим радницима, партнерима и институцијама.

Сутра ће у Господској улици бити постављен велики штанд Витаминке, различити мобилијари и занимације за све генерације вјерних потрошача. Богате дегустације сланих и слатких производа, забава за најмлађе, такмичења и наградне игре, музика ди-џеја и други садржаји учиниће да Бања Лука и њени грађани у ових пет дана живе у знаку Витаминке. Оно што ће посебно обрадовати посјетиоце у Господској улици је 10.075 поклона који ће током “Дана Витаминке” симболично бити подијељени у знак захвалности свима који су рођени, расли и стасали уз ову компанију пуних 75 година.

Директор компаније Драгана Шушак рекла је да су људи најважнија вриједности Витаминке, па је јуче уприличена и свечаност са богатим садржајима у кругу фабрике под називом “Наш дан”. „Витаминка је риједак примјер како је снага бренда успјела да побиједи све препреке које су је задесиле крајем прошлог и почетком овог вијека. Претходних година „Витаминка“ је инвестирала значајна финансијска средства у нова постројења, у нове технолошке цјелине, с циљем унапређења процеса производње и побољшања ефикасности и прилагођавања тржишним захтјевима“, рекла је Шушкова.

Она је нагласила да их нису поколебали ни пандемија вируса корона, раст цијена, инфлација и недостатак радне снаге и да нису одустали од нових инвестиција и развоја.

Свечаној академији у Банском двору присуствовао је директор Сектора за ризике и мониторинг у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске Предраг Бувач.