Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на првој регионалној конференцији о туризму „CHECK IN“ у Требињу

У Требињу је отворена прва регионална конференција о туризму „CHECK IN“, која ће током два дана окупити више од 300 учесника из различитих сегмената туризма.

Циљ конференције је промоција домаћих дестинација и повезивање са регијом, с амбицијом на обликовање будућности туризма у регији и унапређења начина комуникације у тој индустрији. На скупу се говори о стандардима и трендовимa у области туризма, као и о позиционирању локације на туристичкој мапи региона.

Конференцију је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, који је истакао да је циљ скупа додатно умрежавање туризма у региону. Он је изразио задовољство што конференцији присуствују представници овог сектора из земаља окружења.

На конференцији о туризму у Требињу учествују представници највећих домаћих туристичких центара, попут Олимпијског центра „Јахорина“ и Бање Врућице, организатори најпосјећенијих фестивала и манифестација, професионалци из туристичких организација, домаћих и страних агенција, ресорних институција, као и пружаоци услуга у туризму, хотелијери, угоститељи и други лидери из индустрије туризма.

Конференција окупља искусне стручњаке и професионалце, инфлуенсере и кључне доносиоце одлука у тој области. Организатори истичу да „бити у корак са трендовима и најактуелнијим дешавањима из свијета туризма“ значи користити модерне технологије, прије свега друштвене мреже и инфлуенсере чији утицај на туризам и избор дестинације игра све важнију улогу.

Коорганизатор конференције је Министарство трговине и туризма Републике Српске, док је организатор маркетиншка агенција МАНИА.

У име Инвестиционо-развојне банке Републике Српске конференцији присуствују шеф Кабинета директора Бојана Бабић и директор Сектора за промоцију страних инвестиција Зоран Талић.