Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на Самиту привредних лидера у Београду

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске учествовала је на четвртом Самиту привредних лидера „CEO Summit“ који је одржан јуче у Београду. На најзначајнијем бизнис догађају године у Републици Србији ИРБРС представљао је Златко Поповић, в.д. извршног директора за управљање портфељом и заједничке послове.

Самит је окупио је више од 300 учесника пословне елите и представника кључних међународних институција. Ово је уједно и једини догађај гдје су сви говорници највиши руководиоци, власници и предсједници извршних и надзорних одбора најуспјешнијих домаћих, регионалних и интернационалних фирми из реалног и услужног сектора.

Овогодишњи Самит привредних лидера отворио је академик Владица Цветковић, излагањем на тему образовања у Србији.

Било је ријечи о томе како држава да направи значајни искорак ако улагање у науку и високо образовање није довољно, шта нас очекује на банкарском тржишту у наредном периоду, како водити одрживо пословање и који су нови трендови у амбалажи.

Кад је ријеч о циркуларној економији на панелу посвећеном тој теми наглашено је да је Европска комисија 2017. године објавила „Манифест за Европу ефикасних ресурса“, који јасно наглашава да „у свијету растућег притиска на природне ресурсе и животну околину, Европска унија нема другог избора него да крене путем транзиције ка ресурсно ефикасном и у крајњој линији регенеративном моделу циркуларне економије“ и да тим путем морају да крену и земље региона. Разговарало се о томе како модел циркуларне економије изгледа у пракси и како избјећи грешке у корацима на том путу.

Амбасадорка Савезне Републике Њемачке у Србији Анке Конрад говорила је о могућностима унапређења економске сарадње.

Посебна пажња на самиту била је посвећена теми дигиталниј иновација у привреди, као и о другим темама важним за унапређење модерног пословања.