Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на састанку са представником Европског удружења дугорочних инвеститора

Представници Инвестиционо-развојне банке на челу са в.д директора др Драженом Врховцем одржали су састанак на иницијативу Европског удружења дугорочних инвеститора (ЕЛТИ) на челу са генералним секретаром, Хелмутом фон Гласенапом.

Циљ састанка је био да се ИРБРС упозна са радом овог удружења, а с обзиром на досадашњи рад, улогу и значај Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Гласенап је изразио велику жељу у своје лично име и име удружења које представља за прикључењем ИРБРС у Европско удружење дугорочних инвеститора.

ЕЛТИ је са сједиштем у Бриселу основано 2013. године и окупља 32 европске финансијске институције које у свом портфолију имају дугорочне финансијске инструменте укључујући и њене осниваче. Поред 15 националних развојних банака које су оснивачи овог удружења недавно су им се придружили и СИД Словенија, ХБОР из Хрватске, Бугарска развојна банка, Инвестиционо-развојни фонд Црне Горе …

ЕЛТИ се првенствено бави подршком дугорочних улагања у складу са циљевима и иницијативама које је развила Европска унија за подстицање одрживог, паметног и инклузивног раста и стварања нових радних мјеста. Могућност за учлањење у удружење имају само земље чланице ЕУ као и земље кандидати.

Након конструктивног разговора в.д директора Инвестиционо-развојне банке др Дражен Врховац се заједно са члановима управе ИРБРС захвалио генералном секретару ЕЛТИ-а, Хелмуту фон Гласенапу на детаљном представљању њиховог рада и циљева те рекао да се нада будућој сарадњи након што управа ИРБРС размотрити све могућности и значај придруживања Европском удружењу дугорочних инвеститора (ЕЛТИ), не само за нашу институцију већ и за Републику Српску.