Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС на студентском сајму „MakeIt work“

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске подржала је „MakeIt work“, једнодневни сајам који је окупио студенте, те компаније и институције које дјелују у области информационих технологија, инжењеринга и образовања.

Сајам се одржава данас у бањалучком Дому омладине, у организацији Удружења студената електротехнике Европе – локални комитет Бања Лука.

Циљ сајма је ублажавање баријера између компанија и институција и младих људи заинтересованих за излазак на тржиште рада, те размјена информација, искустава и контаката.

Како су објаснили организатори, студенти бањалучих факултета, али и у регији, имају проблем са остваривањем контаката и информисањем о потенцијалној пракси и запошљавању. Зато је сајам идеална прилика да се повежу са потенцијалним послодавцим, као и да упознају начин на који функционишу компаније и институције.

Сајам су отворили Младен Грбић из бањалучког Удружења студената ЕТФ и Николина Максимовић, члан организационог одбора сајма.

Током сајма одржане су панел-дискусије, предавања, радионице, као и промоција компанија и институција.

ИРБРС је на свом штанду представила идеју и визију банке, своје производе и услуге, а посебна пажња посвећена је улози ИТ сектора и нашој константној подршци студентима и младима.