Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС на великом јубилеју Пољопривредне школе

У Банском двору одржана је свечана академија поводом обиљежавања стотину година од оснивања Пољопривредне школе из Бањалуке.

Мирко Бошњак, директор сектора за међународну сарадњу испред Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовао је овом јубилеју, који је имао велики број гости међу којима је један од најважнијих био и предсједник Републике Српске Милорад Додик којем је овом приликом уручена повеља за несебичан допринос развоју Пољопривредне школе.

„Важно је да у Бањалуци постоји нешто што траје 100 година. Пољопривредна школа је дала много стручњака који су постали водећи људи у свом занату. Био сам ученик ове школе, мада се нисам задржао у тој дјелатности. У сваком случају то сматрам добрим основом за све оно што сам касније постигао у животу“, рекао је Додик.

Поред многобројних високих званица академији су присуствовали, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

„Упућујем честитке свим просвјетарима који су кроз генерације школовали младе људе да би стекли знања. Вјерујем да ће и у наредном периоду бити настављена улагања како би био ојачан образовни систем Српске“, изјавила је Цвијановићева.

Она је додала да је 100 година Пољопривредне школе велики јубилеј за важну образовну установу у оквиру образовног система Републике Српске.