Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС обиљежила четврту годишњицу оснивања

Поводом обиљежавања четири године пословања, Инвестиционо-развојна банка Републике Српске додијелила је у петак признања банкама за допринос у пласману развојних средстава, као и предузећима која су најуспјешније искористила одобренa средства.

Признања за допринос у пласману средстава добили су Нова банка, Микрофин, Балкан Инвестмент банка, Хипо Aлпе Aдрија банка и НЛБ Развојна банка. Признања за најуспјешније искоришћена кредитна средства добила су предузећа "Мрежа Нетворк" из Дервенте, зворнички "Студент Пром", мљекара "Пађени" из Билеће и фармер Раде Ћудић из Дервенте.

Признање за развој и реализацију концепта ИРБРС додијељено је првом директору банке Јасминку Јотићу.

Директор Миленко Павловић рекао је да ће ИРБРС као значајни фактор домаћег финансијског система наставити са пружањем подршке и подстицањем развоја не само реалног, него и финансијског сектора, у функцији остваривања стратешких циљева и на тај начин стварати претпоставке за постизање одрживог развоја РС.

Министар финансија Републике Српске Aлександар Џомбић казао је да се ова банка за четири године свога пословања афирмисала као најзначајнија развојна институција у Српској.

ИРБРС је до сада у привреду пласирала око 580 милиона марака кредитних средстава, док је око 100 милиона марака уложено у хартије од вриједности за подршку пројектима у привреди и инфраструктури – рекао је Џомбић и нагласио да је концепт ИРБРС у потпуности оправдан, јер су корисници средстава ове банке очували око 30.000 радних мјеста и запослили неколико хиљада нових радника.