Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС подржала Фестивал домаћих производа

 

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и ове године је подржала сада већ традиционални Фестивал домаћих производа који су организовали Удружење младих економиста (УМЕК) и компанија Проинтер ИТСС. 

Четврти по реду Фестивал домаћих производа који је дио пројекта “Купујмо домаће – улажи у Српску”, окупио је преко 70 произвођача хране, пића али и многих других производа из цијеле Републике Српске. Неки од њих су: Крајишка кућа, Месна индустрија Огњиште, Сир Трапист „Марија Звијезда“, Винарија Јунгић, Ракије Радановић, Витинка,… Осим промоције домаћих производа, излагачи и посјетиоци су имали прилику да размјене искуства и остваре сарадњу.

Поред многобројних посјетилаца, фестивалу су присуствовали представници Инвестиционо-развојне банке, а на самом отварању сајма свим присутнима су се обратили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић који су поздравили ову манифестацију.

„Задовољство ми је што имам прилику да присуствујем овом догађају, који је иницијатива младих у жељи да промовишу производе Републике Српске и са циљем су направили сјајну сарадњу са домаћим произвођачима, који су препознали овај фестивал гдје треба да долазе редовно као излагачи“, рекла је Цвијановић.

„Кад се узме домаћи производ, тиме се помаже пензионерима и социјалним давањима и буџету и подстицајима и свему оном што треба да економски јача Републику Српску“, додао је Вишковић. 

С обзиром на то да је основни циљ фестивала да промовише домаће производе и апелује на потрошаче да је домаће најбоље, поред осталих институција Републике Српске, Инвестиционо-развојна банка ће и убудуће да подржава ову иницијативу, која прије свега промовише Српску као мјесто гдје се може радити и живјети.