Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Rukometni TV Trunir
[post_tags]

ИРБРС подржала Међународни рукометни ТВ турнир

Међународни рукометни ТВ турнир шампиона „Добој 2023“ отворен је синоћ у овом граду по 54. пут.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и ове године пружила је подршку овој спортској манифестацији, која традиционално у Републику Српску доводи врхунска имена из свијета рукомета. Свечаном отварању присуствовао је и в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац.

Манифестацију је отворио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је рекао да је ово велики спортски дан и за Добој, али и за цијелу Републику Српску.

Он је захвалио рукометним мајсторима који су се одазвали како би промовисали најбоље вриједности тог спорта у региону и најавио да ће већ идуће године Добој добити нову спортску дворану.

Предсједник Организационог одбора овог турнира Данијел Шарић навео је да су ове године успјели да окупе значајне екипе са свјетске рукометне сцене, као и да се бренд ТВ турнира шампиона врати на златне стазе.

Шарић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је као генерални покровитељ дао нову енергију овом турниру, уз несебичну подршку градоначелника Добоја и других спонзора.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поносан је што је Добој домаћин оваквом догађају, јер је турнир спортска манифестација која је прешла и границе Европе.

На отварању рукометне смотре у културном дијелу програма наступили су чланови добојске плесне групе „Стејџ“ Дорис Ђурђевић и Борис Цвјетковић, који су се пласирали на Свјетско првенство у плесу које ће крајем октобра бити одржано у Португалији.

Спортској манифестацији присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић.

На турниру, који ће трајати до петка, 18. августа, учествује осам врхунских екипа, а титулу освојену прошле године брани египатски „Ел Ахли“.

У групи А играју Монпеље из Француске, Ел Ахли из Египта, Пелистер из Сјеверне Македоније и домаћин Слога из Добоја, док су у групи Б Барселона из Шпаније, Загреб из Хрватске, Цеље из Словеније и Војводина из Србије.