Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

ИРБРС посјетила Представништво Републике Српске у Бечу

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) Дражен Врховац са делегацијом разговарао је у Бечу са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем.

Дводневна посјета Бечу дио је интензивне промоције инвестиционог профила Републике Српске, као и инвестиционих профила наших општина и градова, које је израдила Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Циљ комплетирања и промоције профила је привлачење страних улагања у Републику Српску, ново запошљавање и јачање привредног амбијента.

Делегација ИРБРС упознала је шефа Представништва у Бечу са досадашњим активностима на овом плану. С обзиром на то да је, како је закључено на састанку, јачање привредног амбијента у Републици Српској обострани циљ размијењена су мишљења о могућностима и облицима будуће појачане сарадње за привлачење страних улагача.

Договорено је да већ у наредним данима у посјету Инвестиционо-развојној банци Републике Српске дође једна аустријска компанија.

Посјета делегације ИРБРС Бечу наставља се сусретом са нашом пословном дијаспором у Аустрији. Током сутрашњег дана биће одржана и конференција на којој ће учествовати Инвестиционо-развојна банке Републике Српске са 40-ак аустријских привредника и организација. Организатори конференције су Представништво Републике Српске у Републици Аустрији и Аустријско-српски привредни форум.

Аустријским инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, наших општина и градова, као и активности које ИРБРС спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске.

Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.