Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

ИРБРС промовише потенцијале Републике Српске у Бечу

Дводневном посјетом Бечу, која почиње сутра (уторак, 21. јун) Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) наставља са активностима интензивне промоције инвестиционих профила општина и градова Републике Српске, као и инвестиционог профила Републике Српске.

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске на челу са в.д. директора Драженом Врховцем путује вечерас у Беч, гдје ће сутра и прекосутра (уторак и сриједа) бити одржано неколико састанака са представницима Привредне коморе Беча, наше пословне дијаспоре и са 40-ак аустријских привредника. Састанци су организовани уз несебичну помоћ Представништва Републике Српске у Бечу.

Аустријским инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, наших општина и градова, као и активности које ИРБРС спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, чији су циљ већи прилив директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

У склопу ових активности прије десетак дана одржан је састанак делегације Инвестиционо-развојне банке Републике Српске са амбасадором Грчке у БиХ Димитриосом Папандреуом. Договорено је да ИРБРС активно учествује на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра ове године, с циљем представљања потенцијала Републике Српске, њених општина и градова привредницима и организацијама из Грчке, као и потенцијалним инвеститорима из других земаља.

Током јула у плану је и посјета Русији.

Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.