Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS
[post_tags]

ИРБРС промовише потенцијале Републике Српске у Руској Федерацији

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске отпутовала је у посјету Руској Федерацији, гдје ће током наредних неколико дана наставити са активностима интензивне промоције инвестиционих профила општина и градова Републике Српске, као и инвестиционог профила Републике Српске.

Делегација ИРБРС, на челу са в.д. директора Драженом Врховцем, одржаће неколико састанака у Москви и Нижњем Новгороду са представницима Привредне коморе Руске Федерације, Привредне коморе Нижњег Новгорода и бројним руским привредницима.

Током посјете планирани су и званични састанци са руководством области Нижњег Новгорода.

Руским привредницима и инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, наших општина и градова, као и активности које ИРБРС спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, чији је циљ већи прилив квалитетних директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

У склопу ових активности ИРБРС је током јуна боравила и у Бечу, гдје су инвестиционе могућности представљене угледним аустријским привредницима и представницима наше пословне дијаспоре. Након посјете Бечу Републику Српску су већ посјетиле двије групе заинтересованих аустријских инвеститора.

Кључни догађај у промоцији инвестиционих профила Републике Српске биће одржан почетком септембра на Другој инвестиционој конференцији „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“, која ће окупити домаће и стране инвеститоре, пословну и научну заједницу, те доносиоце одлука на различитим нивоима власти Републике Српске и региона. Конференција ће у потпуности бити посвећена директним инвестицијама у Републику Српску.

ИРБРС ће учествовати и на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра ове године, с циљем представљања потенцијала Републике Српске, њених општина и градова привредницима и организацијама из Грчке, као и потенцијалним инвеститорима из других земаља.

Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све привредне потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.