Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС са Свјетском банком о систему надзора јавних предузећа

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одржала је данас састанак са тимом Свјетске банке, у склопу наставка мисије “Supporting Better, Effective, Sustainable and Transparent State-Owned Enterprises (BEST-SOEs)” из маја ове године.

На састанку је разговарано о модалитетима подршке дизајну система и механизама за праћење извјештавања јавних предузећа од стране Једининице за надзор јавних предузећа у Републици Српској. Предвиђено је да овај систем буде усклађен са најбољим међународним праксама и стандардима кад је у питању корпоративно управљање.

Представници Свјетске банке посебно су нагласили допринос који је ИРБРС до сада дала у изградњи и развоју корпоративног управљања у Републици Српској, кроз активности које обавља.

Из Свјетске банке су истакли су да искуство које ИРБРС има може вишеструко да допринесе успјеху цјелокупног процеса успостављања ефективног система надзора над јавним предузећима, што је у најбољем интересу свеукупног друштвеног раста и развоја Републике Српске.

Представници ИРБРС и Свјетске банке исказали су обострано задовољство досадашњом успјешном сарадњом на реализацији овог пројекта.

Састанак је одржан у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у Бањој Луци.