Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС се прикључила акцији „С љубављу храбрим срцима“

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске прикључила се хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ гдје смо за набавку транспортних инкубатора за пријевремено рођену дјецу у породилиштима у Републици Српској и у Косовској Митровици донирали 10.000 КМ.

В.д. директора ИРБРС Дражен Врховац учествовао је на донаторској вечери за набавку 11 инкубатора, која се 13. пут одржава под покровитељством предсједника Републике Српске. Донаторској вечери, која је синоћ одржана у Административном центру Владе Републике Српске, одазвале су се бројне јавне личности из Републике Српске и Србије.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан на акцију, истичући да је до сада прикупљено око милион марака.

„Промовишући вриједности и хумани однос људи који су спремни да помогну ово друштво показује да није изгубило душу“, рекао је Додик.

Он је објаснио да је намјера да се у овој акцији за породилишта у Републици Српској и за породилиште у Косовској Митровици обезбиједе транспортни инкубатори за пријевремено рођену дјецу и ону која имају евентуално неке компликације, како би имали сигиран транспорт до најважнијих центара у Универзитетски клинички центар у Бањој Луци или у Тиршову клинику у Београду.

Такође, предсједник Додик је рекао да постоји намјера и да један инкубатор буде дониран неком од породилишта у ФБиХ, уколико буде средстава, од којих је дио већ прикупљен. Он је захвалио свима који учествују у овој акцији, као и медијима који су јој дали значај.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је част и задовољство бити дио дивне и племените хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

Директор Центра „Дајте нам шансу – звјездице“ Жељка Перишић Нинковић рекла је да је донаторско вече посебан догађај, баш као и све претходне хуманитарне акције, јер је највећа помоћ и подршка пружена дјеци с развојним тешкоћама. Она је навела да је акција „С љубављу храбрим срцима“ допринијела видљивости ове дјеце у јавности.

Круна акције до сада је, према њеној оцјени, оснивање Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству. Нинковићева је подсјетила да је прије неколико година покренута акција за изградњу дневних центара и да се у свим локалним заједницама пружа адекватна подршка дјеци и родитељима.

Током вечери био је отворен и хуманитарни број телефона 1411, који су позвале десетине грађана Републике Српске. Истовремено је, на платоу испред зграде Радио-телевизије Републике Српске, одржан и хуманитарни концерт.