Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС учествовала на међународном инвестиционом самиту у Атини

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествовала је на дводневном инвестиционом самиту који је одржан јуче и данас у Атини. Овај догађај са више од 400 учесника из 30 земаља окупио је најважније међународне инвеститоре.

В.д. директора ИРБРС Дражен Врховац и в.д. извршног директора за управљање портфељом и заједничке послове Златко Поповић боравили су у Грчкој на позив организатора самита – „AIM Global Foundation“. Први контакти са „AIM Global Foundation“ успостављени су током Годишњег инвестиционог састанка „AIM Global 2023“ у мају ове године у Абу Дабију, а потом и на ИНВЕСТ ФОРУМУ у Бањој Луци, који је у организацији ИРБРС, а у сарадњи са Владом Републике Српске одржан у септембру.

„Наше учешће на овако значајном догађају у Атини добар је знак, али и прилика да наставимо да одржавамо и ширимо контакте са међународним инвеститорима. Ово је такође потврда да је наш Форум, са импозантним бројем учесника, потврдио да је ИРБРС у протеклом периоду урадила озбиљан и велики посао у промоцији потенцијала Републике Српске“, рекао је в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац.

Десети „DDC Investors Summit“ окупио је у Атини финансијске стручњаке и привреднике Европе и Блиског истока који су разговарали о банакрском сектору и економској ситуацији на глобалном тржишту.

У склопу дјеловања „AIM Global Foundation“ одржава се и AIM годишњи инвестициони састанак – инвестициона платформа која има за циљ да помогне земљама у развоју да привуку страна директна улагања и обезбиједи оквир за глобалну размјену о кључним принципима на којима се заснивају међународне инвестиционе политике, стратегије и праксе за одрживи развој ради постизања глобалног раста.