Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС учествује на сајму „ИНТЕРАГРО 2022“

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске учествује на Двадесетом међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије „ИНТЕРАГРО 2022“ у Бијељини, гдје представљамо наше производе намијењене пољопривреди.

ИРБРС је од оснивања подршка и ослонац привреди и пољопривреди Републике Српске, што је потврдио и в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац током обиласка Сајма и у разговору са пољопривредницима.

Међу производима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске посебно се издвајају кредити за пољопривреду, као и кредити за микробизнис у пољопривреди намијењени за правна лица, предузетнике и пољопривредна газдинства која се баве производњом и прерадом у пољопривреди или рибарству за набавку основних и обртних средстава, плаћање пореских обавеза и рефинансирање.

Пољопривредни сајам у Бијељини, који је јуче отворила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, сврстава се у групу најзначајнијих пољопривредних манифестација у БиХ, с обзиром на то да је Семберија најразвијеније аграрно подручје у Републици Српској и да је позната по развијеној пољопривредној производњи.

У три сајамска дана посјетиоци имају прилику да виде богату понуду пољопривредне механизације и алата, сјеменског и садног материјала, хране и пића, меда и производа од меда, прибора за лов и риболов, средстава за заштиту и узгој биља, сточне хране, минералних ђубрива…
Велико интересовање излагача разноврсних робних група обухвата и квалитетан програм пратећих активности (изложба пољопривредне механизације, прикључака и опреме за пољопривреду, изложба стоке најквалитетнијих грла, научно-стручна савјетовања, промоције, јавне трибине, пословни сусрети…).

Сајам окупља значајан број банкарских институција, невладиних организација и развојних агенција које пружају подршку развоју аграра. Присуство министарстава, надлежних институција, привредних комора, агенција, удружења и фондова има за циљ да се у непосредном контакту посјетиоци сајма упознају са актуелним програмима и облицима финансирања, суфинансирања и другим погодностима, као и да прикупе неопходне информације за рјешавање проблема присутних у пољопривреди.

Сајам, на којем учествују 243 излагача из 10 земаља, одржава се од 20. до 22. септембра 2022. године у организацији А.Д.“Град“ на простору Агротржног центра „Кнез Иво од Семберије“ у Бијељини.