Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Италијани заинтересовани за улагање у Републику Српску

Представници Удружења италијанских привредника у БиХ информисали су руководство Инвестиционо-развојне банке Републике Српске да је нова италијанска влада међу приоритетима свог дјеловања одредила и директно улагање у земље Западног Балкана, међу којима су и Република Српска и БиХ.

Састанак делегације ИРБРС и Удружења италијанских привредника у БиХ одржан је јуче поподне у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у Бањој Луци, гдје се разговарало о могућностима за конкретна улагања у Републику Српску и међусобном увезивању привредника.

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац упознао је италијанске привреднике са активностима Банке на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, као и са детаљно израђеним инвестиционим профилом Републике Српске и профилима наших општина, који садрже детаље потребне потенцијалним улагачима. Он је нагласио да је циљ ових активности развој и јачање Републике Српске, те да је привлачење квалитетних инвеститора међу главним корацима на том путу.

С обзиром на то да су у склопу мјера нове италијанске владе и подстицаји инвеститорима, Инвестиционо-развојна банка Републике Српске доставиће Удружењу конкретан приједлог за директну могућност улагања италијанских привредника у Републику Српску. Приједлог ће садржавати конкретан план могућег инвестирања у област туризма, пољопривреде, дрвопрерађивачке и других дјелатности.

Предсједник Удружења италијанских привредника у БиХ Ђузепе Франки упознаће са детаљима састанка асоцијацију привредника у Италији која броји 500.000 чланова и тамошње удружење малих и средњих предузећа са 100.000 чланова, са којима имају добру сарадњу.

Сарадња Удружења италијанских привредника у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске биће настављена и у наредном периоду.